Άμυνα Μέση Ανατολή

Οι Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν νικητές από τη Συρία

Οι Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν νικητές από τη Συρία

Το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατέφθασε στην ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, σύμφωνα με το TASS.

Τον Ρώσο Πρόεδρο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Διοικητής των ρωσικών πολεμικών δυνάμεων, Σεργκέι Σουρόβικιν.

Ο Πρόεδρος έφτασε στον τόπο παράταξης του προσωπικού οδηγώντας ένα στρατιωτικό UAZ.

Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή για έναρξη της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία στα κέντρα της μόνιμης στρατοπέδευσής τους.

Μέσα σε δυο μόλις χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας από κοινού με τον συριακό στρατό κατάφεραν να διαλύσουν την περισσότερο αξιόμαχη ομάδα των διεθνών τρομοκρατών, σημείωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Επιστρέφετε με τη νίκη στα σπίτια σας, στους δικούς σας», – είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε επίσης ότι οι τρομοκράτες θα δεχτούν νέο, ακόμα πιο ισχυρό χτύπημα, σε περίπτωση που σηκώσουν κεφάλι.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η Συρία έχει διατηρηθεί ως αυτόνομο κι ανεξάρτητο κράτος, ενώ στη χώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για πολιτικές ρυθμίσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, καθώς και για την επιστροφή των προσφύγων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Ρωσίας, στη Συρία θα παραμείνουν δυο βάσεις – στο Ταρτούς και στο Χμεϊμίμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *