Φύση

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Αρκτική ένα νέο νησί

Οι υδρογράφοι του Βορείου Στόλου ανακάλυψαν ένα καινούριο νησί στην περιοχή του παγετώνα Τσάγεβ. Αυτά ανακοινώνει το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Novosti, παραπέμποντας στη δήλωση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου Βορείου Στόλου Αντρέι Λουζίκ.

Την ανακάλυψη έκανε η ερευνητική αποστολή και το πλήρωμα του υδρογραφικού πλοίου “Senej”. Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης μια σειρά νέων γεωγραφικών δεδομένων, που σχηματίστηκαν μετά την καταστροφή των παγετώνων, στο νησί Σέβερνι.

Αυτή τη στιγμή το “Senej” συνεχίζει τις ωκεανογραφικές έρευνες στη θάλασσα Μπάρεντς. Το τακτικό του αρκτικό ταξίδι ξεκίνησα στα τέλη του Αυγούστου. Οι ερευνητικές αποστολές διεξάγονται συνήθως στο τέλος το καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, καθώς αυτή την περίοδο το στρώμα των πάγων των βορείων θαλασσών έχει το ελάχιστο πάχος.

Τον Σεπτέμβρη το “Senej” ερεύνησε άλλη μια περιοχή «λευκών κηλίδων» στη θάλασσα του Κάρα, μελέτησε τη θάλασσα Laptev και έλαβε μέρος στον εφοδιασμό της αποστολής μιας ομάδας πολεμικών πλοίων στην αρκτική ζώνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *