Αγία Πετρούπολη Μουσεία

Μουσείο Πέτεργκοφ γιόρτασε την έναρξη της θερινής περιόδου

Όποιος έχει επισκεφτεί την πανέμορφη Αγία Πετρούπολη ασφαλώς  θυμάται τα σιντριβάνια του ανακτόρου Πετεργκοφ που γιόρτασε φέτος τα εκατό χρόνια λειτουργίας του σαν μουσείο και κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κάθε χρόνο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο, τα περίφημα σιντριβάνια κλείνουν λόγω του ψύχους και το άνοιγμα τους το Μάιο αποτελεί πάντοτε μια φαντασμαγορική γιορτή που την παρακολουθούν  χιλιάδες επισκέπτες.

Τα ανάκτορα του Πέτεργκοφ είναι ένα επιβλητικό συγκρότημα ανακτόρων και πάρκου και η έμπνευση της δημιουργίας του στις ακτές του κόλπου Φινσκυ ανήκει στον Μέγα Πέτρο που θέλησε έτσι να αποθανατίσει το θρίαμβο της Ρωσίας στον πόλεμο με τους Σουηδούς με αποκορύφωμα τη μάχη της Πολταβα .

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τα ανάκτορα Μονπλεζιρ και Μαρλι και το περίπτερο Ερμιταζ που βρίσκονται στο Κάτω Πάρκο με μοναδικούς τεχνητούς καταρράκτες και εντυπωσιακά σιντριβάνια. Ουσιαστικά είναι τρία βασικά συγκροτήματα: το κεντρικό, με τα Μεγάλα Ανάκτορα, το δυτικό με τα ανάκτορα Μαρλι και το ανατολικό με τα ανάκτορα Μονπλεζίρ. Το αγαπημένο ανάκτορο του Μέγα Πέτρου ήταν το Μονπλεζίρ με πέντε σιντριβάνια και λιτή αρχιτεκτονική που ταίριαζε στις προτιμήσεις του.

Το επιβλητικό Μεγάλο Ανάκτορο με την επίσημη σκάλα, την αίθουσα του θρόνου και τα ‘’κινέζικα’’ γραφεία αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής της εποχής.

Για την κατασκευή του Πετεργκοφ τον 18ο αιώνα εργαστήκαν οι πιο διάσημοι, κυρίως Ιταλοί και Γάλλοι, αρχιτέκτονες και διακοσμητές της εποχής.

Στις 19 Μαΐου έγινε η φετινή γιορτή έναρξης της θερινής περιόδου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα που αναφέρθηκαν σε τέσσερεις διαφορετικές περιόδους: χορός των ανακτόρων την εποχή των Αυτοκρατόρων, επανάσταση και Σοβιετική Ένωση, πόλεμος και πολιορκία του Λένινγκραντ, καταστροφές, ερείπια, νίκη, ειρήνη, αναγέννηση των πολιτιστικών συμβόλων.

Η γιορτή τέλειωσε με μια φαντασμαγορική επίδειξη βεγγαλικών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *