Ενέργεια

Προχωράει η κατασκευή του “Turkish Stream”

Η Gazprom έστρωσε πάνω από 600 χλμ των δυο αρτηριών  του αεραγωγού “Turkish Stream”, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επίσημου εκπροσώπου της εταιρείας, Σεργκέι Κουπριγιάνοβ.

«Έχουν στρωθεί πάνω από 600 χλμ αγωγού σε δυο γραμμές. Οι εργασίες διεξάγονται με ταχύτητα περίπου 4 χλμ το εικοσιτετράωρο, είναι πολύ γοργός ρυθμός», – είπε ο Κουπριγιάνοβ στην συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι “Rossia 24”.

«Οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, και προφανώς θα ολοκληρωθούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας», – συμπλήρωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της “Gazprom”.

Στις 7  Μαΐου η “Gazprom” άρχισε την κατασκευή του θαλάσσιου τμήματος του αεραγωγού “Turkish Stream”. Το σχέδιο προϋποθέτει την κατασκευή δυο γραμμών ισχύος 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα η κάθε μία. Η πρώτη γραμμή προορίζεται για τη μεταφορά φυσικού αερίου στους Τούρκους καταναλωτές, και αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2018, ενώ η δεύτερη – για να προμηθεύσει φυσικό αέριο στις χώρες της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (η εκμετάλλευσή της αναμένεται να αρχίσει το 2019).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *