Πολιτική

Ο Πούτιν προηγείται με τεράστια διαφορά στις προεδρικές εκλογές με ρεκόρ προσέλευσης ψηφοφόρων

Στη Ρωσία στις 20:00 ώρα Ελλάδος κλείσανε οι κάλπες προεδρικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως αναμενόταν τα πρώτα επεξεργασμένα ψηφοδέλτια δείχνουν τον νυν Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κερδίζει άνετα τις εκλογές με πολύ ικανοποιητικά ποσοστά, που υπερβαίνουν τα 74%. Στις προηγούμενες εκλογές ο Πούτιν συγκέντρωσε το ποσοστό 63,60%.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός της αυξημένης προσέλευσης των ψηφοφόρων, οι οποίοι παρά την βέβαιη επικράτηση του Πούτιν, προσήλθαν στις κάλπες. Σε αυτό συνέβαλε και η άκρως προκλητική ρητορεία των Δυτικών πολιτικών και ΜΜΕ, που δεν δίστασαν να κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο ως αδίστακτο πολιτικό άνδρα.

Και μια ακόμη πινελιά που καταρρίπτει τις όποιες κατηγορίες  για αντιδημοκρατικές πρακτικές από το «καθεστώς Πούτιν». Φέτος οι 107 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες προήλθαν στα 77.000 εκλογικά κέντρα, τα οποία όλα ήταν εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες οι οποίες δίνανε τη δυνατότητα παρακολούθησης τις εκλογικής διαδικασίας και ακόμη και της καταμέτρησης των ψήφων σε όποιον ενδιαφερόμενο on-line!

Τα δε ψηφοδέλτια είχαν ειδικό ολόγραμμα, που έκανε αδύνατη την παραχάραξη τους. Επιπλέον έγκυρα θεωρούνται μόνο τα ψηφοδέλτια που έχουν τη στρογγυλή σφραγίδα της εκλογικής επιτροπής με δύο(!) υπογραφές των μελών της εκάστοτε επιτροπής.

Για την πληρέστερη εικόνα των εκλογών θα αναφέρουμε, ότι στις εκλογές πήραν μέρος 8 υποψήφιοι, εκ των οποίων ο Πάβελ Γκρουντίνιν του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας φαίνεται να λαμβάνει το 15% των ψήφων και ο Βλαντιμίρ Ζιρινόβσκι κάτω των 6%. Η φιλελευθερη Ξένια Σομπτσακ λαμβάνει κάτω από 1,5% των ψήφων και οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφια τα ποσοστά κάτω του 1%.

Τέλος, στην Ελλάδα ο αριθμός προσέλευσης των Ρώσων ψηφοφόρων που ζουν στην χώρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στις κάλπες προσήλθαν 7000 άτομα, κατά 50% παραπάνω από τις εκλογές του 2012. Στα εκλογικά κέντρα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχηματίστηκαν ουρές, που κράτησαν μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στις 20.00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *