Ευρώπη Πολιτική

Η RT μιλάει Γαλλικά

Το τηλεοπτικό κανάλι RT άρχισε να εκπέμπει και στη Γαλλία. Η RT France θα μεταδίδει ζωντανά δελτία ειδήσεων, talk shows, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές αναμετρήσεις και ντοκιμαντέρ ιδίας παραγωγής. Στην ομάδα έχουν ήδη ενταχθεί διάσημοι Γάλλοι δημοσιογράφοι και κοινωνικοί παράγοντες.

Η αρχισυντάκτρια της RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, σημείωσε ότι πλέον οι γαλλόφωνοι θεατές θα μπορούν να μάθουν τις απόψεις και να ακούσουν τις φωνές  εκείνων, που δεν αφήνουν στον αέρα τα δυτικά ΜΜΕ. Και αυτό, «Παρά το γεγονός ότι σύσσωμος ο γαλλικός τύπος έγραφε επί έναν ολόκληρο χρόνο, ότι θα είναι φριχτό και ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ή ότι αυτό θα είναι ένα τερατώδες παράδειγμα ρωσικής προπαγάνδας και ψεύτικων ειδήσεων, – λέει η Σιμονιάν. – Δεν υπάρχει ούτε μια μεγάλη εφημερίδα, που να μην έχει τυπώσει κάποια καρικατούρα εναντίον μας. Χαιρετάμε τέτοιες κινήσεις, διότι είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου. Χαιρόμαστε, που το γαλλικό ακροατήριο θα μάθει από μόνo του και θα δει, αν παράγουμε ψεύτικες ειδήσεις, αν είμαστε το φερέφωνο της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, ή αν είμαστε στην πραγματικότητα το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι στη Γαλλία, που δείχνει μια εναλλακτική άποψη και τους διηγείται πράγματα, που δεν πρόκειται ποτέ να μάθουν από τα γαλλικά ΜΜΕ, το CNN και το BBC».

«Πιστεύω, πως η RT France θα προτείνει μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα, θα καλύπτει θέματα στα οποία τα γαλλικά ΜΜΕ δεν δίνουν πάντα σημασία, όπως τα γεγονότα στην Υεμένη ή, για παράδειγμα, η αναφορά της Amnesty International για τα εγκλήματα των βρετανών στρατιωτών στη Μ. Βρετανία, – είπε στην υπηρεσία τύπου της RT η παρουσιάστρια της RT France Μαγκαλί Φορεστιέ. – Υπάρχουν πράγματα, για τα οποία σπάνια μιλάνε στη Γαλλία, για τα οποία σπάνια μιλάνε τα μεγάλα ΜΜΕ, ακόμα και τα διεθνή, όπως το France 24. Επομένως, η RT προσθέτει άλλη μια άποψη, συμπληρώνοντας την κλασική επιλογή των γαλλικών ΜΜΕ. Και αν παρακολουθεί κανείς όλα τα μέσα, μπορεί να συνθέσει μια ολοκληρωμένη εικόνα, που εμένα μου φαίνεται λογική».

Η RT θα εκπέμπει από το κέντρο μέσων ενημέρωσης που βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού. Τα στούντιο της RT France χτίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες. Η εκπομπή θα μεταδίδεται σε όλες τις χώρες με αρκετά μεγάλο γαλλόφωνο ακροατήριο – στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ελβετία, στον Καναδά και στις πρώην γαλλικές αποικίες. Η RT παραμένει το #1 ειδησεογραφικό κανάλι στο youtube, με πάνω από 5 δισεκατομμύρια προβολές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *