Περιοχές Τεχνολογία

Στη Ρωσία εγκαινιάστηκε η γέφυρα της Κριμαίας

Στις 15 Μαΐου 2018, ο Πρόεδρος Πούτιν, οδηγώντας ένα φορτηγό επικεφαλής φάλαγγας οχημάτων, εγκαινίασε τη γέφυρα της Κριμαίας. Η γέφυρα θα παραδοθεί στη κυκλοφορία οχημάτων από τις 16 Μαΐου και το σιδηροδρομικό τμήμα θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2018.

Το τεράστιο αυτό τεχνικό έργο, το μεγαλύτερο στα τελευταία  χρόνια, αποπερατώθηκε σε τριάντα μήνες, κατά έξη μήνες συντομότερα από όσο είχε προγραμματιστεί, παρά τις  τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν. Έχει μήκος 19 χιλιόμετρα, δυο λωρίδες οδικής κυκλοφορίας και μια σιδηροδρομική ανά κατεύθυνση,  ενώνει τη Κριμαία  με την υπόλοιπη Ρωσία, και θα επιτρέπει τη διέλευση σε περισσότερα από  14 εκατομμύρια άτομα ετησίως. Ο χρόνος της προσπέλασης είναι 15 λεπτά. Στο σημείο του διαύλου που ενώνει τη Μαύρη θάλασσα με την Αζοφική, μπορούν να περνούν κάτω από τη γέφυρα πλοία με το μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα.

 

Για την ολοκλήρωση εργάστηκαν χιλιάδες τεχνικοί και χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες τόνοι σίδηρου και τσιμέντου. Μόνο τα δυο χαλύβδινα τόξα στο σημείο του δίαυλου ζυγίζουν πάνω από 5 χιλιάδες τόνους το καθένα, προκατασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν με ειδικές φορτηγίδες στον τόπο του έργου και ανυψώθηκαν με  υδραυλικά συστήματα στα σημεία εφαρμογής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είχε αρχίσει να απασχολεί τη Ρωσία από τα μέσα του 19 αιώνα αλλά αποφασίστηκε μόλις πριν από τρία χρόνια λογω της ιδιομορφίας και της πολυπλοκότητας του.

Μέχρι τώρα η σύνδεση της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ρωσία γινόταν με πορθμειακή γραμμή από τη πολη Κερτς. Η γραμμή αυτή θα παραμείνει για όσους θέλουν να συνδυάσουν το ταξίδι τους και με θαλάσσια διαδρομή που διαρκεί περίπου δυο ώρες πέραν του χρόνου αναμονής.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πουτιν ευχαρίστησε τους τεχνικούς και όσους συνέβαλαν στη γρήγορη εκτέλεση του έργου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *