Αναλύσεις Οικονομία

Το ετήσιο οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF-2018) ολοκλήρωσε τις εργασίες του

Στη  πανέμορφη Αγία Πετρούπολη, τη ‘’Βενετία του Βορρά’’ όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί, διεξήχθη αυτές τις μέρες 24-26 Μαΐου 2018, το ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ  με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από όλον τον πλανήτη, πολυάριθμων ειδικών καθώς και ερευνητών.  Οι φετινοί επίσημοι καλεσμένοι ήταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κ. Άμπε και ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν.

Από το 2006 το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  που συμμετέχει προσωπικά στις συνεδρίες, θεωρείται δε ένα πολύ σημαντικό γεγονός όπου συζητούνται τα κυριότερα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τις διεθνείς αγορές.

Κύριος σκοπός είναι να προσδιοριστούν οι κοινοί οικονομικοί στόχοι και να καθοριστούν οι τρόποι για την επίτευξη τους.

Το φετινό Φόρουμ σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής και τα κυριότερα θέματα που έχουν τεθεί για συζήτηση ήταν:

  • ‘’δημιουργώντας οικονομία εμπιστοσύνης’’ που θα βασίζεται σε επαφές νέων κυρίως πολιτικών από όλον τον κόσμο.
  • ‘’καινοτόμος διαχείριση’’, ο ρόλος της και οι απαιτήσεις σήμερα.
  • Η παγκόσμια οικονομία σε εποχή αλλαγών.
  • Ανθρώπινο δυναμικό και ψηφιακή οικονομία.

Ακόμα θα τεθούν θέματα όπως: ‘’συζήτηση για το μέλλον’’ όπου είχαν αναφερθεί τα σχέδια της Ρωσικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της τεχνολογίας, ‘’Αρκτική – χώρος για διάλογο’’ σχετικά με τη δυναμική του Βόρειου Πόλου και την επίδραση της στην ανάπτυξη της χώρας, κ.α.

Στα πλαίσια του Φόρουμ έγινε και συνάντηση νέων για την ανταλλαγή απόψεων. Σκοπός είναι μελλοντικά να προσκαλούνται στο Φόρουμ νέοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίζεται  μελλοντικά  κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης σε παγκόσμια κλίμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *