Επιχειρήσεις

Η “Aeroflot” μπήκε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Το 2017 η εταιρεία “Aeroflot” μετέφερε 50 εκατ. επιβάτες (μεταξύ των οποίων 25 εκατ. εντός Ρωσίας) και μπήκε στο σύνολο των 20 κορυφαίων διεθνών αεροπορικών εταιρειών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της “Aeroflot” Βιτάλι Σαβέλιεβ στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η αεροπορική εταιρεία “Aeroflot” μετά από 30 χρόνια επέστρεψε στην παγκόσμια διεθνή πολιτική αεροπορία. Αν το 2009, όταν πρωτοήρθα στην εταιρεία, η “Aeroflot” καταλάμβανε την 68η θέση παγκοσμίως στην επιβατική ροή, πλέον είμαστε εικοστοί στον κόσμο, μπήκαμε δηλαδή στις 20 κορυφαίες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα», – δήλωσε ο Σαβέλιεβ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γενικού Διευθυντή της “Aeroflot”, η ρωσική αγορά των πολιτικών αερομεταφορών φέτος για πρώτη φορά θα αυξηθεί κατά 21%, πράγμα που υπερβαίνει κατά φορές τον παγκόσμιο μέσο ρυθμό αύξησης (6,8%). «Η οικονομία είναι καλύτερη, η αγοραστική ικανότητα είναι επίσης καλύτερη. Από την αγορά αποχώρησαν εταιρείες, που επιδίδονταν ανοιχτά στο dumping. Γενικά, η κατάσταση σταθεροποιείται, κι αυτό το βλέπουμε».

Επίσης, ο Βιτάλι Σαβέλιεβ ανακοίνωσε το σχέδιο να μεταβεί η αεροπορική εταιρεία “Rossia”, που εντάσσεται στη δομή της “Aeroflot” στο παγιωμένο τιμολόγιο, που δεν προϋποθέτει δυναμικές μεταβολές της τιμής, σε σχέση πάντα προς διάφορους παράγοντες (αυτή η αρχή καθορισμού της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων προκαλούσε σοβαρή κριτική από πλευράς των αντιμονοπωλιακών οργάνων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *