ΗΠΑ

Η CIA προειδοποίησε για την οργάνωση μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αγία Πετρούπολη

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισαν την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αγία Πετρούπολη με τη βοήθεια της CIA ως απόδειξη, ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε σήμερα (την Κυριακή) στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για να τον ευχαριστήσει για την έγκαιρη προειδοποίηση των κατασκοπευτικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που εστάλη στη Ρωσία, σχετικά με την οργάνωση μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αγία Πετρούπολη».

Σημειώνεται, ότι «βάσει των πληροφοριών, που τους παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ρωσικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους τρομοκράτες λίγο πριν την επίθεση, που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους».

«Δεν σκοτώθηκε ούτε ένας Ρώσος, οι δε τρομοκράτες συνελήφθησαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση. Ο Πρόεδρος Τραμπ αποτίμησε θετικά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και ανακοίνωσε στον Πρόεδρο Πούτιν ότι τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμη η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών χαίρονται, που βοήθησαν να σωθούν τόσες ζωές», – τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Όπως ανακοινώνει ο Λευκός Οίκος, στη διάρκεια της συζήτησης ο αμερικανός ηγέτης υπογράμμισε την «σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών (των ΗΠΑ και της Ρωσίας) για τη νίκη κατά των τρομοκρατών, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

«Οι ηγέτες των δυο χωρών συμφώνησαν, ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που μπορούν να επιτευχθούν, όταν οι δυο χώρες  συνεργάζονται», – σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *