Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου…

Σαν σήμερα, στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν ανακοίνωσε με το διάγγελμα του, ότι παραιτείται οικειοθελώς από τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του Προέδρου στον τότε επικεφαλής της κυβέρνησης Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρώτος Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε στο διάγγελμα του προς το ρωσικό λαό, ότι πήρε την απόφαση αυτή επειδή κατέληξε στην άποψη, ότι «η χώρα πρέπει να μεταβεί στην νέα χιλιετία με τους ανθρώπους νέους, έξυπνους,  δυνατούς και ενεργείς». Για να δηλώσει λίγο μετά: «το σημαντικότερο έργο της ζωής μου το έχω πραγματοποιήσει ήδη. Η Ρωσία πλέον δεν θα γυρίσει ποτέ στο παρελθόν της».

Ο Γιέλτσιν τόνισε, ότι δεν θέλει να είναι εμπόδιο στη φυσική ροή της ιστορίας, επειδή η χώρα διαθέτει έναν ισχυρό πρόσωπο, ικανό να γίνει Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν μεταβιβάζει το προεδρικό τεύχος του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Βλατιμίρ Πούτιν, 31 Δεκεμβρίου 1999

Σαν σήμερα, στις 31 Δεκεμβρίου του 1898 εγκαινιάστηκε η πρώτη στη Ρωσία τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ της Αγ. Πετρούπολης και της Μόσχας, η οποία ήταν η πιο μακρά τηλεφωνική γραμμή στην Ευρώπη. Το μήκος του διπλού τηλεφωνικού καλωδίου, με το οποίο συνδέθηκαν τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της τσαρικής Ρωσίας έφτασε τα 660 χλμ.

Την εντολή της κατασκευής της γραμμής έδωσε ο ίδιος ο τσάρος Νικόλαος Β΄, οι δε μηχανικοί που εκτέλεσαν το έργο ήταν ο Βοϊναρόβσκι και ο Νοβίτσκι. Ο χρόνος που χρειάστηκαν να το πραγματοποιήσουν ήταν σχετικά μικρός –  μόλις επτά μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *