Μέση Ανατολή

Η Κίνα δήλωσε, ποιος νίκησε τους τρομοκράτες στην Συρία

Το ΥΠΕΞ της Κίνας διευκρίνισε στον Τραμπ, ποιος νίκησε τους τρομοκράτες στην Συρία

Tην Τετάρτη το ΥΠΕΞ της Κίνας έβαλε για άλλη μια φορά στη θέση του τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Το αφεντικό του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι τελικά, που νίκησαν τους τρομοκράτες στην Συρία. Στο Πεκίνο τού υπέδειξαν διακριτικά, ότι έχει άδικο.  Η συμβολή της Ρωσίας, και όχι των ΗΠΑ, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ήταν τεράστια. Αυτά ανέφερε σύμφωνα με την  RIA NOVOSTI ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΛΔΚ, Λου Καν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Κίνα αποτιμά θετικά τις προσπάθειες της ρωσικής πλευράς και  είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την τελική πολιτική επίλυση στην επικράτεια της Συρίας.

«Μέσα σε δυο χρόνια επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Συρία. Η Ρωσία συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό. Η κινέζικη πλευρά αποτιμά θετικά την συμβολή της Ρωσίας, – υπογράμμισε στην συνέντευξη τύπου ο Λου Καν. – Θεωρούμε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει την συνεργασία και τον συντονισμό, να πολεμάει αποφασιστικά κάθε μορφή εκδήλωσης της τρομοκρατίας και υπό την ηγεσία του ΟΗΕ να προωθεί τη διαδικασία της πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης».

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποδώσει δημοσίως στις ΗΠΑ τη νίκη επί της τρομοκρατίας στην Συρία και στο Ιράκ. «Το Νομοσχέδιο παρέχει τα μέσα για την συνέχιση της εκστρατείας κατά του DAESH, – ανέφερε ο αμερικανός ηγέτης στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο με θέμα την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας του για το έτος 2018. – Όπως ξέρετε, νικήσαμε στην Συρία και στο Ιράκ. Όμως οι τρομοκράτες μετακινήθηκαν προς άλλες περιοχές και  είμαστε διατεθειμένοι να τους εξολοθρεύουμε με την ίδια ταχύτητα, με την οποία εκείνοι μετακινούνται».

Άποψη: Ιδού, πως σχολίασε τα λόγια του Τραμπ ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου σε θέματα πληροφοριακής πολιτικής Αλεξέι Πουσκόβ. «Αυτά τα λόγια δεν πείθουν ούτε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, τα οποία γράφουν ότι στη Συρία νίκησε η Ρωσία. Και χθες ήταν ο Πούτιν εκεί, και όχι ο Τραμπ», – έγραψε χθες το απόγευμα στο twitter. Παράλληλα ο Πουσκόβ τόνισε, ότι η δήλωση του αμερικανού Προέδρου τού θυμίζει πολύ τα πορίσματα εκείνα των αμερικανών ιστορικών, που ισχυρίζονται ότι στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο νίκησε, καθώς φαίνεται, η Ουάσινγκτον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *