Μόσχα Ταξίδια

Μόσχα, η πόλη της αγάπης

Η άνοιξη έχει πάντα κάτι το μαγικό, αιθέρια και με προοπτικές. Ξυπνά την ανανέωση της φύσης. Και με νέα δύναμη φέρνει την αγάπη και την ελπίδα για το καλύτερο.

Η Μόσχα τις ανησυχίες δεν έκρυβε, η Μόσχα έχει δει πολλά,

Αλλά όλα τα προβλήματα και οι λύπες υποκλίνονται μπροστά της.

Η αγάπη της Μόσχας δεν είναι γρήγορη, αλλά αληθινή και αγνή,

Όπως η μητρική αγάπη είναι ισχυρότερη από τις άλλες.

Η άνοιξη είναι μια μαγική στιγμή στη Μόσχα. Ο ήλιος που μόλις χαράζει ενθουσιάζει τους ανθρώπους, που με χαμόγελα και γέλια μπορούν να καλύψουν κυριολεκτικά την πόλη. Αν είστε στη Μόσχα την άνοιξη είστε απίστευτα τυχερός.

Για αυτό λοιπόν, πού να πάτε και τι να δείτε, ώστε να αγαπηθείτε και να αγαπήσετε σε αυτή την υπέροχη πόλη, γεμάτη ζωή και αντιθέσεις; Στην πρωτεύουσα, υπάρχουν μέρη απίστευτης ενέργειας, όπου μπορείτε να ενώστε, να ενισχύσετε και να βρείτε την αγάπη. Έχουν όχι μόνο μαγεία, αλλά και μακρά ιστορία. Αυτό τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά.

Σχεδόν για κάθε ζευγάρι στην πρωτεύουσα, υπάρχουν κρυφά σημεία που συνδέονται με αγαπημένες τους ρομαντικές ιστορίες. Για παράδειγμα, στο μνημείο του Πούσκιν συναντήθηκαν πολλές γενιές οικογενειών. Πιστεύεται ότι τα μέρη που επιλέγουν διαισθητικά οι ερωτευμένοι έχουν πολύ ισχυρή ενέργεια. Αυτό υποστηρίζεται από ανθρώπους που ασχολούνται με τη βιοενέργεια και τα μέντιουμ.

Έτσι, προτείνω να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από τον θαμπό κήπο (Νεσκούτσνι Σαντ). Ένα μέρος γεμάτο ρομαντισμό και μυστήριο. Πρόσφατα, η κύρια οδός του κήπου ονομάστηκε επίσημα “Οδός Ερωτευμένων”. Μεταξύ των Μοσχοβιτών πιστεύεται ότι εάν ένας νεαρός άνδρας οδηγήσει την αγαπημένη του εδώ, είναι σαν να αναγνωρίζει την αγάπη του για αυτήν. Επιπλέον, κοντά στο θέατρο του Στας Ναμίν Stas, στον κήπο υπάρχει ένα παλιό πέτρινο γεφύρι πάνω από ένα χαντάκι. Ο αστικός μύθος λέει ότι αυτή η γέφυρα είναι για να περνάν τα ζευγάρια. Για να είναι η αγάπη ευτυχής, θα πρέπει να εκφράσετε αυτήν την επιθυμία, να ενώσετε τα χέρια και να περάσετε από το γεφυράκι.

Ο επόμενος προορισμός είναι το αρχοντικό Κούσκοβο. Στα παλιά τα χρόνια στην σκιά αυτού του πολυτελούς πάρκου μπορούσε κανείς να συναντήσει σημαντικά πρόσωπα – εδώ ήταν η θερινή κατοικία των Σερεμέτιεβ. Πιστεύεται ότι στο πάρκο του αρχοντικού υπάρχουν σημεία με “μεγάλη δύναμη”. Μια εντυπωσιακή επιβεβαίωση των παραπάνω είναι δύο δέντρα διαφορετικού είδους, που μεγαλώνουν από την ίδια ρίζα. Οι ερωτευμένοι της πρωτεύουσας πιστεύουν ότι αν έρθουν μαζί και κρατιούνται μπροστά από αυτά τα δίδυμα δέντρα, θα μείνουν μαζί.

 

Ένα άλλο μαγικό μέρος είναι η Μονή Νοβοντέβιτσι. Πιο συγκεκριμένα ο πύργος που βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου. Η επίσημη ονομασία του είναι Ναπρουντνάγια, αλλά οι Μοσχοβίτες το αποκαλούν Σοφίνα. Ο θρύλος λέει ότι στα κελιά που γειτνιάζουν με τον πύργο, μαράζωνε η Πριγκίπισσα Σοφία, η μεγαλύτερη αδερφή του Πέτρου. Αυτή η γυναίκα προσπάθησε να πάρει την εξουσία που ανήκε σε άντρα, για αυτό και υπέφερε. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι μια γυναίκα θα πρέπει να ελέγχει τον άνδρα αθόρυβα και διακριτικά.

Στη μνήμη των δεινών της Σοφίνα, ο πύργος πραγματοποιεί τις επιθυμίες των γυναικών. Ιδίως εκείνων που αφορούν τις σχέσεις με έναν άνδρα. Αρκεί να αγγίξετε το θαυματουργό κτίσμα. Είναι ενδιαφέρον ότι, από το μοναστήρι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον πύργο, το εμποδίζουν τα ίδια τα κελιά. Τώρα το μέρος αυτό λειτουργεί σαν μουσείο. Μπορείτε να αγγίξετε τον πύργο από το εξωτερικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ των “σημείων δύναμης” είναι το Δέντρο της Αγάπης στην Γέφυρα Τρετιακόβσκι. Αυτό το μεταλλικό φυτό εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό, αλλά είναι ήδη κρυμμένο πίσω από συστάδες κλειδαριών όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Η γέφυρα πεζών Πατριάρσι, που από τον ποταμό της Μόσχας, αν πιστεύετε στις φήμες, επίσης, απολαμβάνει τη φήμη του “προστάτη”. Πιστεύεται ότι αν κολλήσετε εδώ ένα σύμβολο της αγάπης σας, κανείς δεν θα σας διαχωρίσει μέχρι τον θάνατο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γέφυρα είναι πλούσια διακοσμημένη με μια ποικιλία από κορδέλες, σημειώσεις και μπιχλιμπίδια.

Ωστόσο, το πιο επισκεπτόμενο, από τους νέους, μέρος, είναι το λεγόμενο “Μηδενικό Χιλιόμετρο”. Πιστεύεται ότι αυτό είναι ένα μοναδικό μέρος όπου εκπληρώνονται όλες οι επιθυμίες. Για να γίνει αυτό, σταθείτε στο κέντρο, απέναντι από την Κόκκινη Πλατεία, ρίξτε ένα κέρμα πάνω από τον αριστερό ώμο σας.

 

Υπάρχει επίσης μια αποκλειστική έκδοση ευχών, για τους ερωτευμένους. Πρέπει να σταθείτε χέρι-χέρι πίσω από την πλάκα του μνημείου, να κάνετε μια ευχή και να ρίξετε ένα κέρμα πάνω από την πλάτη της. Εάν πέσει στο αυλάκι στο πιάτο η αγάπη θα πραγματοποιηθεί. Εάν δεν πέσει, ε δεν έγινε και τίποτα, ο Θεός δεν ασχολείται με μαγεία, διότι κάπου κοντά θα υπάρχουν μαγικοί άστεγοι. Οι φήμες λένε ότι αν κάποιος από αυτούς πάρει ένα από τα νομίσματα που δεν έπεσαν μέσα, η αγάπη θα είναι ακόμη πιο ισχυρή από ότι αν πέσει μέσα.

 

Στη συνέχεια, θέλω να σας καλέσω για μια βόλτα στους λόφους “Βορομπιόβ”, το κύριο σημείο πανοραμικής θέας της πρωτεύουσας, που βρίσκεται στην υψηλή όχθη του ποταμού της Μόσχας. Από εδώ μπορείτε να απολαύσετε τα κύρια αξιοθέατα της Μόσχας, τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, τον πύργο της τηλεόρασης “Οστάνκινο” , τους διάσημους ουρανοξύστες, Λουζίνκι και το κεντρικό κτίριο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Λομονόσοβ.

 

Με την ευκαιρία, οι λόφοι Βορομπιόβ, είναι αγαπημένο μέρος για νεόνυμφους, καθώς και για φωτογραφίες γάμων και περιπάτων. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν ωραία σκηνικά για φωτογραφίες γάμου, υπάρχει και μια συνεχής ροή, όλο το χρόνο, ανθρώπων ευτυχισμένων και με χαρούμενη διάθεση.

 

Και αν ξαφνικά κατά λάθος μαλώσετε, διαλέγοντας ένα μέρος να μιλήσετε, οπωσδήποτε επιλέξτε τον “Πάγκο της Συμφιλίωσης” στην Γέφυρα Λουζκόφ. Οι στρογγυλεμένες άκρες του σίγουρα θα σας φέρουν πιο κοντά. Επιπλέον, εδώ, μπορείτε να κρεμάσετε ένα λουκέτο ως ένα σημάδι αληθινών και ειλικρινών αισθημάτων του ενός για τον άλλον.

Το κύριο πράγμα είναι να αγαπάμε ο ένας τον άλλο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *