Κινηματογράφος

Ρωσική σειρά animation “Smeshariki”

Σε αυτό το στούντιο το 2003, κλήθηκαν καλλιτέ­χνες με επικεφαλής τον Denis Chernov για την υλοποίηση του έργου “Smeshariki” στο πλαίσιο του στόχου του ομοσπονδιακού προγράμμα­τος για την ανοχή και το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας “έναν κόσμο χωρίς βία”. Αυτή η επιτυ­χημένη σειρά κινουμένων σχεδίων και το έργο της, το οποίο υποτίθεται ότι καλύπτει όλες τις σφαίρες των συμφερόντων των σημερινών παι­διών, έγινε η πρώτη ρωσική “μάρκα πρωταθλη­τής” με ετήσιες πωλήσεις άνω των 5 δισεκατομ­μυρίων ρουβλιών (περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ). Ούτε σε ένα εγχώριο είδος καρτούν δεν βγήκαν τέτοια χρήματα.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων “Smeshariki”, με­ταδίδεται τηλεοπτικά από το 2004. Έχουν βγει 11 σεζόν και γυρίστηκαν πάνω από 450 επεισό­δια. Τα δικαιώματα για την προβολή της σειράς κινουμένων σχεδίων έχουν αγοράσει 60 χώρες. Αυτό μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες. Το καθημε­ρινό ακροατήριο είναι 50 εκατομμύρια άνθρω­ποι σε όλο τον κόσμο. Με την Κίνα στην πρώτη θέση σε αριθμό θεατών και την Ρωσία δεύτερη. Το 2011 κυκλοφόρησε ένα καρτούν πλήρους μήκους “Smeshariki: Η αρχή”, που απέφερε συ­νολικά περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια δολάρια. Η πρεμιέρα της δεύτερης πλήρους μή­κους ταινίας “Smeshariki: Ο μύθος του Χρυσού Δράκου” πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, και το 2017 προγραμμα­τίζεται η προβολή της τρίτης ταινίας animation “Smeshariki: Ντέζαβου”.

Το “Smeshariki”, το αντιπροσωπεύει η υπηρε­σία αδειοδότησης “Marmelad Media”, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση και την προώθηση του έργου στην αγορά των προϊόντων και υπη­ρεσιών για παιδιά από το 2004. Με την επωνυ­μία “Smeshariki” παράγονται σήμερα πάνω από 4.200 προϊόντα. Τα περισσότερα από αυτά είναι τρόφιμα. Περίπου το ένα τρίτο είναι χαρτικά, βιβλία, βιβλία ζωγραφικής, παιχνίδια ανάπτυ­ξης, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πολλά άλλα. Συνολικά τα καρτούν έχουν 60 δικαιοδόχους, οι οποίοι πέρυσι κέρδισαν μέχρι και πέντε δισεκα­τομμύρια ρούβλια, από τα οποία οι παραγωγοί της σειράς έλαβαν 310 εκατομμύρια. Για το 2016 σχεδιάζονται περισσότερα από 250 έργα δικαι­όχρησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *